Valle var vår underbara hankatt som tågade in i familjen som om han alltid bott här och blev så god vän med vår dotter Inez. När Inez var bebis vaktade han henne noga och hon behövde bara gny lite för att han skulle sitta vid hennes sida. Valle var verkligen en tålig katt och Inez fick göra vad som helst med honom, andra barn sprang han och gömde sig för, men med Inez var det något speciellt.

Valle har mycket vackert mönster, fullständigt ren svärta, superkontraster och bra mönsterform, på hårstrået symetriskt på båda sidor av kroppen. Till hans styrkor räknar vi också hans superba pälskvalitét och stora storlek. Valle fick två kullar innan han blev kastrat, en hos oss och en hos SE*Catelini's, en hona i varje kull planeras att gå vidare i avel!

Tyvärr fick vi rejäl osämja bland våra katter och ett tag fick vi ha dem delade i tre rum av lägenheten, flera blodiga slagsmål senare och mycket pysslande för att få dem att gå ihop gav vi upp och bestämde att Valle skulle få flytta till en vän till oss som sedan tidigare har en avkomma efter S*Hafvets Qvarn Dexter, nämligen honan S*Lusali's Christmas Jones. Valle trivs ypperligt i sin nya familj och Inez knyckte snabbt Zelda som sin nya Valle. Allt löste sig till det bästa tillslut, men vi saknar honom förstås innerligt!