Isola är min drömeuropé temperamentsmässigt. Hon spinner och gosar jämt, sitter man ner ligger hon i knäet, ligger man ner ligger hon på ryggen/magen och går man svansar hon runt benen - så man får akta vart man sätter fötterna. Hon är väldigt social, pratar mycket och följer gärna med på resa eller på en promenad. Hon är min första katt som har spunnit på domarbordet! Hon är väldigt mjuk och vänlig i sitt temperament, både mot människor och mot andra djur.

Utseendemässigt har hon bra färg och typ, något som verkar bli bättre och bättre ju äldre hon bli. Hon har också bra storlek och har en smidig men ändå muskulös och kraftig kropp. Till hennes nackdelar räknar vi hennes lite för mjuka päls samt brinled i det svarta mönstret.

Isola fick en kull hemma hos oss med tre vackra honor, där Jakaranda går vidare i aveln. Isola trivdes tyvärr inte riktigt hemma hos oss och blev mobbad av de andra katterna, därför fick hon ett nytt hem hos ett par vänner till oss. Hos dem har hon fått sitt drömliv som utekatt på landet och är så lycklig!