Jag som innehar stamnamnet S*Hafvets Qvarn heter Aurora och jag bedriver en liten uppfödning av vår härliga nordiska kattras -Europén. Till min hjälp har jag maken Tomas och våra döttrar Inez och Siri. Kvalitét går alltid före kvantitét och vi har max en kull per år ofta ännu mer sällan.

Hafvets Qvarn är ett stamnamn med anor och togs inledningsvis av min farmor (Gunnel) 1941 under vilket hon framgångsrikt födde upp mopsar. Min föräldrar övertog kennelnamnet 1965 efter farmors död och har sedan dess fött upp mopsar och dandie dinmont terrier. I och med att jag tog mig stamnamnet är Hafvets Qvarn nu inne på sin tredje generation, om än första generation som katteri-namn.

Min favoritvariant är bruntabby, något mer utsökt än en vacker bruntabbyeuropé får man leta efter! Eftersom avelsbasen inom rasen inte är så stor är det dock svårt att hålla sig till bara en variant och därför kommer det framöver även dyka upp andra färger och mönster hos oss. Vi försöker dock i så stor utsträckning som möjligt att renodla bruntabbyn även om många andra egenskaper prioriteras före just färg.

S*Hafvets Qvarn eftersträvar att föda upp harmoniska, trevliga och friska katter men hoppas även på bra typ, härliga pälsar och vackra mönster. Läs gärna mer om våra avelsmål under avelsmål.

Sedan 2009 är jag diplomerad uppfödare inom SVERAK.


Foto:Eivor Rasehorn, 2017